Shiatsu (drukpunt) massage

Shiatsu massage is gericht op het uitoefenen van directe druk en massage op bepaalde punten op het lichaam om de chi (energiestroom) van het lichaam in balans te brengen.

Bij shiatsu beschouwt men het lichaam als een systeem van onderling verbonden organen en meridianen, waardoor de chi (energie) stroomt om het lichaam te laten functioneren en de gezondheid te bewaren; onderbrekingen in de chi stroom leiden tot aandoeningen en veroorzaken ziekte.

Shiatsu brengt rust en totale ontspanning, stimuleert de zelfgenezende krachten in het lichaam, voorkomt ziekten, verhoogt u natuurlijke weerstand, verzacht pijn en lost blokkades op.

Shiatsu werkt niet alleen op het fysieke niveau maar ook op het emotionele, psychologische en spirituele vlak.

Er worden in Shiatsu diverse manipulatietechnieken gebruikt zoals massage, rotatie, strekking van de ledematen, druk met handpalm, duim, vingers, elleboog, knie en voeten.

Een behandeling duurt 1 uur en wordt uitgevoerd op kledij, op een foeton (japanse mat)Tuina (chinese therapeutische massage)

Tuina bestaat grotendeels uit Chinese medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Door deze technieken worden obstructies in de meridianen verdreven, de Qi - en bloed (Xue) -circulatie bevorderd, het zenuw­stelsel gereguleerd en de gewrichtsmobiliteit verbeterd.

Indicaties zijn hoofdzakelijk orthopedische (spier-, bot- en gewrichtsklachten)

• schouderproblemen, rug- en nekklachten, tenniselleboog, sportletsels enz.

• hoofdpijn, migraine, stress, sinusitis, abdominale klachten, bronchitis, reumatische klachten